Ønsker Forsvaret velkommen tilbake til Evenes

Ordfører Terje Bartholsen i Evenes kommune tror på befolkningsvekst og flere arbeidsplasser med Forsvaret tilbake for fullt i kommunen.

Forsvaret har en srtikkelserie nå om utbyggingen på Evenes.

Her har Forsvaret intervjuet blant annet ordfører Terje Bartholdsen om mulighetene i regionen.

Ordføreren forteller om ny idrettsplass, ny flerbrukshall med basseng,  og flere muligheter for hele kommunen ved den vakre Ofotfjorden omkranset av snøkledde høye fjell. Det er så postkort-vakkert som det får blitt.

– Her er det helt støyfritt og ikke lengre enn at det går an å sykle til jobb herfra, sier ordføreren, som håper at mange av de 500 ansatte som skal jobbe på Evenes flystasjon velger å bosette seg i kommunen hans, skriver forvaret.

Her er et utdrag fra artikkelen, som du finner her. 

Vil gjenreise innbyggertallet

I dag er de ca. 1300 innbyggere. Ordføreren har et håp om å komme opp igjen i samme antall som da Forsvaret sist var på det mest aktive på flystasjonen, tilbake i 1989 med 1800 innbyggere.

– Forsvarsministeren sier at pendling ikke er måten Forsvaret skal innrette seg på. Folk skal bo der basene er, og det vil påvirke oss. Vi forventer en befolkningsøkning, sier Bartholsen.

Korte avstander til både Evenes og Narvik, med universitet, universitetssykehus og tilgang til Nord-Norges tredje største arbeidsmarked, etter Bodø og Tromsø, mener han det vil gjøre det lettere å lokke med seg en partner.

– Her i Evenes er vi også kjent for godt oppvekstmiljø, et godt foreningsliv, og ikke minst et fantastisk friluftsliv, skryter ordføreren.

Interessen er økende

Men allerede nå merker han en effekt av utbyggingen av nye Evenes flystasjon som begynte i 2017.

I 2019 ble det åpnet et hotell bare noen få hundremeter bortenfor flyplassen. Flere av entreprenørene som er med på utbyggingen kommer fra en stor region rundt Evenes, og kommunen får stadig vekk besøk av investorer med mange penger og store planer.

– For en kommune betyr det veldig mye når Forsvaret slår seg ned. De fleste kommunene på vår størrelse opplever stillstand, vi ser lyst på fremtiden, slår ordfører Bartholsen fast.