Bo

Trekker du en radius på tre-fire mil fra Evenes flystasjon, har du en rekke bomuligheter, fra urbant bymiljø tett på de fleste tilbud til landlig eller i flotte bygder. Uansett hva du velger, er det enkelt å komme seg mellom de ulike tilbudene – og naturen er ved dørstokken uansett hva du velger.

Her er en oversikt over noen av de mest aktuelle bostedene, rangert etter kjøretid fra Evenes Flystasjon/næringsområdet ved flyplassen:

Se boliger som ligger innenfor 15 minutter kjøring fra Evenes flystasjon.

Høgtun

I gangavstand fra Evenes flyplass, bygges boligfeltet Høgtun opp.

Høgtun ligger landlig til, med naturen tett på dørstokken og ballbinge like ved. Et par steinkast unna ligger veldrevne Evenesmark grendehus med jevnlige kulturarrangementer og sosiale eventer for bygda. I nærheten finner også motorsportentusiastene sin arena; Evenes Motorstadion. For mange vil likevel det viktigste være at Høgtun blir et boligfeltet som ligger i gangavstand fra Evenes Flystasjon og det som blir Evenes kommunes tredje handels- og servicesenter;  flyplassområdet på Evenes.

Mens Luftforsvaret bygger kampbase for mer enn fem milliarder kroner på innsiden av gjerdene på Evenes, planlegges det tilsvarende investeringer på området utenfor. Evenes ligger gunstig til midt i Nord-Norges mest folkerike region, og er for alle praktiske formål det logistiske knutepunktet. Her møtes fraktruter på vinger, vei, kjøl og bane; to av landsdelens største byer ligger kun en kort kjøretur unna; og vi er innfallsporten til Lofoten, Ofoten, Vesterålen,…  Beliggenheten gjør dette til landsdelens mest attraktive næringsarealer, og dette har eiendoms- og samfunnsutviklere oppdaget. 

Ladestasjoner, bensin- og servicestasjon med døgnåpen storkiosk/dagligvare, kro/pizzeria og hotell er allerede på plass, og mye mer kommer. 

Nærmest flyplassen er Evenes Airport City underveis, med bilutleie, konferansehotell, kaféer, kjøpesenter, helseklinikk, med mer, mens Avinor og samarbeidspartnere utvikler terminalområdet i raskt tempo. 

Hundre meter unna, bygges en av landets største bobilbutikker, mens en hel «bydel» for alt fra logistikk og småhandel til reiseliv og konferanser o.s.v. er i ferd med å bevege seg fra tegnebord til terreng.

Til sammen blir det over 1000 nye arbeidsplasser på Evenesområdet – i tillegg til Luftforsvarets 650+, viser forsiktige estimater.

Se boliger som ligger innenfor 15 minutter kjøring fra Evenes flystasjon.

Liland (Lidaláddi)

Lunt og sørvendt, i ly bak den eneste naturlige skjærgården i Ofotfjorden, ligger den «skjulte» perlen Liland.

Bryggeområdet vitner om tettstedets fortid som handels- og kommunesenter i regionen. Her dannet dampskipekspedisjon, lensmann, post og gjestgiverier grunnlaget for et livlig handelssentrum, omkranset av flere jektebruk med brygger og kaier, i sentrum av Nordlands frodigste gårder og skoger. 

I dag er fordums hektiske handel historie. Hvor trampbåtskippere og fiskere en gang ropte ut sine varer og tjenester, er det nå en rolig småbåt- og gjestehavn, mens dagligvarer og enkle banktjenester er samlet under nærbutikkens tak, i bygda kjent som «verdens beste Joker.» Gamle Liland Brygge holdes i hevd av kystlaget, og er arnested for både sommerkafé, bryggefestival, og andre kulturarrangementer.

Like vest for bryggen ligger barnehagen, og et par steinkast østover, har stolte elever akkurat flyttet inn i kommunens nye signalbygg, Evenes skole. Sammen med vår flunkende nye flerbrukshall og svømmehall danner den en borg mot vær og vind, hvor barna kan leke lunt og trygt i borggården, beskyttet av moderne arkitektoniske linjer og varmt massivtre. 

Kort oppsummert;  Liland kan by på trygt bomiljø for både store og små, med kort vei til butikken, barnehagen eller skolen. Her kan du sykle til jobben, og la ungene stikke ut og leke i naturen uten å bekymre deg. 

Vi har kunstgressbane, oppkjørte skiløyper og merkede turløyper og fiskevann rett utenfor dørene. Om nærhet til havet og båtliv står høyt på prioriteringslisten, byr vi gangavstand til småbåthavn, skjærgård og Ofotfjorden…

Skulle utferdstrangen melde seg, er flyplassen en tolv-minutters kjøretur unna, mens byene Harstad og Narvik  nås på henholdsvis 46 og 48 minutter. 

Service- og tjenestetilbud:

Service/tjenesteNavn/tilbudAvstand (km)
DagligvareJoker Liland, Bunnpris, Bogen0/9
Døgnåpen kiosk/dagligvareCircle K, Evenes 12
VinmonopolPrix Senteret, Fv115, Evenskjer25
DrivstoffYX, Bogen og Circle K, Evenes8/12
Ladestasjon elbilEvenes Rådhus, Bogen (2), Circle K Evenes (2), Avinor, Evenes (54)9/12/12
PostBunnpris, Bogen9
BankJoker Liland (kontanttjenester), Sparebank 68°Nord, Bogen0/9
LegeETS Medisinske Senter, Revegårdsveien 10, Evenskjer25
TannlegeBogen Tannklinikk9
NAVNAV Narvik/Bogen51/9
CateringMat álá Liza, Bunnpris, Bogen0/9
Kafé/takeawayNiingskroa, BogenGo´2 Grill, Bogen og Peppes On The Go/Circle K Evenes8/12/12
PubNiingskroa, BogenGo´2 Grill, Evenes8/12
FrisørAsenova Hår, Liland og Salong Bozena, Bogen0/9
TreningssenterKondis treningssenter, Bogen8

Se boliger som ligger innenfor 15 minutter kjøring fra Evenes flystasjon.

Bogen (Ránda)

På nordsiden av Ofotfjorden, innerst i Bogenbukta ligger Bogen, tettstedet som er administrasjonssenter i Evenes kommune.

I Bogen sentrum finner du det meste du trenger i hverdagen; Evenes største dagligvare/landhandel med post i butikk, her er bank, tannlege og frisør. Nesten vegg i vegg med butikken, ligger rådhuset hvor hyggelig førstelinjepersonell står klar til å hjelpe med det du måtte ha av spørsmål; være seg søknad om Evenespakken for nye tilflyttere, hvor i Bogen slagskipet Tirpitz hadde base under krigen, eller hvor vi har ledige tomter. Ingen spørsmål er for små, svært få for store…

Sørvest for sentrum og småbåthavna, ligger idylliske Bergviknes, som i tillegg til å være boligfelt i strandkanten, er vertskap for Bogen barnehage og ute-/lekeområdet «Bobbelurn,» elsket av både barn og voksne.

I østenden av bygda, grensende til Strandelva og postkortvakre Strandvannet, ligger Samfunnshuset. En gang huset det Ofotens jernmalmgrubers dampkjøkken, men et århundre og flere oppgraderinger senere, er det et naturlig samlingspunkt for bygdas folk, med bibliotek, taekwon do -klubb, sportssal og innendørsscene, samt et topp moderne treningssenter.

Et steinkast unna, mellom hav og hovedvei, kamuflert som en landsens bensinstasjon, ligger et annet av bygdas samlingspunkt, Niingskroa. Av veifarende er de kjent for «E10s beste burger,»  men egentlig er de en kulinarisk juvel – om det å nyte hjemmelaget tradisjonsmat i rause porsjoner i lokaler med panoramautsikt og trivelig selskap, er hva hjertet begjærer.

Tidlig på 1900-tallet var Bogen utskipningshavn for Ofoten Jernmalmgruber, som ble drevet i flere perioder, senest 1936–39. Fra Bergvik til Ånes bar bygda preg av det: knuse- og separasjonsverk, tau- og jernbaner, dampkjøkken og administrasjonbygg, kaier og veier… Fremdeles finner man spor av bygdas stolte industrihistorie gjennom bevarte konstruksjoner som blant annet Samfunnshuset (Dampkjøkkenet), Gamle kommunehus (Administrasjonsbygget) og kaianlegget, men mesteparten av gruve- og transportarealene har naturen tatt tilbake. I dette terrenget ligger boligfeltene Kleiva og Åsen, med plenty av ledige tomtearealer klar for nye innbyggere.  Her kan vi skilte med verdens beste drikkevann, flotte turløyper på dørstokken, og Ofotens mest spektakulære utsikt.

Som det meste i Evenes, ligger Bogen sentralt, «midt i smørøyet,» som velforeningen sier. E10 går like ved, og flyplassen og verden er et kvarters biltur unna, mens både Narvik og Harstad nås før minutter blir timer. 

Kommunen har mange flotte utsiktstomter i boligfeltet Kleiva, og innerst i Bogen er det spennende prosjektet Bogen Marina (bildet til høyre) underveis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Service- og tjenestetilbud:

Service/tjenesteNavn/tilbudAvstand (km)
DagligvareBunnpris, Bogen og Joker, Liland0/9
Døgnåpen kiosk/dagligvareCircle K, Evenes14
VinmonopolPrix Senteret, Fv115, Evenskjer27
DrivstoffYX, Bogen og Circle K, Evenes0/14
Ladestasjon elbilEvenes Rådhus, Bogen (2), Circle K, Evenes (2), Avinor, Evenes (54)0/14/14
PostBunnpris, Bogen0
BankSparebank 68°Nord, Bogen og Joker, Liland (kontanttjenester)0/9
LegeETS Medisinske Senter, Revegårdsveien 10, Evenskjer27
TannlegeTannklinikk, Bogen0
NAVNAV Tjeldsund, FV 115, Evenskjer27
CateringBunnpris, Bogen og Mat álá Liza, Liland0/9
Kafé/takeawayNiingskroa, Bogen, Go´2 Grill, Evenes og Peppes On The Go/Circle K, Evenes0/14/14
PubNiingskroa, Bogen og Go´2 Grill, Evenes0/14
FrisørSalong Bozena, Bogen og Asenova Hår, Liland0/9
TreningssenterKondis treningssenter, Bogen0

Evenskjer er kommunesenter i Tjeldsund kommune.

Se boliger som ligger cirka 20 minutter kjøring fra Evenes flystasjon (Tjeldsund kommune)

Handelsstedet Evenskjer, på samisk Skánik, er administrasjons- og kommunesenteret i nye Tjeldsund kommune, og ligger midt i hjertet av Nord-Norges mest folkerike region Hålogaland.
En fantastisk spennende region som er fullspekket av vakker natur, vakre opplevelser og mange muligheter.
Regionen er i stor utvikling og de største miiliardprosjektene er Hålogalandsveien, utbyggingen av flyplassen og forsvarets flystasjon på Evenes, og ikke minst utbyggingen av Norges Brannskole på Fjelldal. Alle disse nevnte med bare 10-16 minutter med bil fra Evenskjer sentrum.

Med E10 – «Kong Olavs veg» som bindeledd til ytterst i Lofoten og helt opp til Riksgrensen i Sverige, er vi midt i smørøyet for det aller meste. Tjeldsundbrua som har vært et kjent nasjonalt landemerke helt siden 1967, er bare fem minutter med bil fra sentrum og fører oss over til Norges største øy Hinnøya. Svinger du da til høyre kommer du til Festspillbyen Harstad, og svinger du til venstre kommer du til eksotiske Vesterålen og Lofoten.
I tillegg til å være et naturlig stoppested ved E10, og handelsted for innbyggerne i ETS kommunene, er Evenskjer også vertskap for Sametinget og Várdobáiki Samisk senter.

Du vil garantert trives på Evenskjer om du er på besøk, om du er på gjennomreise eller om du er turist.
Og for våre innbyggere, både ung og gammel, så er Evenskjer en veldig trygg og god plass å vokse opp på.

Sørvika boligprosjekt
Sørvika boligprosjekt er er nytt boligprosjekt i Sørvik

Sørvik – 18 kilometer sør for Harstad sentrum, og 25 kilometer nord for Evenes – er et av Harstad kommunedelssenter.

Skolekretsen Sørvik har omtrent 1250 innbyggere og strekker seg fra Nordvikmyran til kommunegrensen i sør, gjennom flere små vakre bygdesamfunn.

Med nye tilflyttere til Sørvika kommer også nye servicemuligheter – blant annet en ny barnehage som er under oppføring. Skolen har cirka 120 elever fra 1. – 7. klasse. 8. – 10. klasse er på Kila skole, cirka 8 kilometer unna. 

Sørvika ligger midt i smørøyet når det gjelder friluftsliv – både sommer og vinter. Båtliv, strender, fjellheimer, fiske i sjø og vann, turer langs tilrettelagte turstier med gapahuker, og det planlegges golfanlegg med 18-hulls bane – oppstart denne sesongen.

Det er en fullservice xy-bensinstasjon i Sørvik. Det er ni kilometer til Rema 1000/Plantasjen, og 15 kilometer til Amfi Kanebogen, med over 60 butikker og et bredt tilbud. 

Ramsund sett fra sjøen. Foto: Forsvaret.no.

Se boliger som ligger cirka 20 minutter kjøring fra Evenes flystasjon (Tjeldsund kommune)

Ramsund er et tettsted i Tjeldsund kommune i Troms og Finnmark. Tettstedet ligger på østsiden av Ramsundet omtrent 45 minutters kjøretur fra Harstad

Sentrum av Ramsund består av et lite senter med nærmatbutikk, kafeteria, pub, kino og bibliotek. Like ved ligger også Ramsund orlogsstasjon, som er øvings- og utdanningsanlegget for Marinejegerkommandoen.[2]

Bjerkvik sett fra nord. Foto: Boibjerkvik.no

Se boliger som ligger cirka 20 minutter kjøring fra Evenes flystasjon (Tjeldsund kommune)

Bjerkvik (nordsamiskRahkka) er et tettsted i Narvik kommune i Nordland. Stedet ligger innerst i Herjangen. Bjerkvik har 1 131 innbyggere per 1. januar 2021[1].

Bjerkvik har blant annet kirke, hotell, bilverksted og dagligvarebutikker. Stedet har også barnehage, barne- og ungdomsskole og idrettshall. I Bjerkvik har Forsvaret Bjerkvik Tekniske Verksted, BTV..

Fra Bjerkvik går europavei 6 sørover mot Narvik og nordover mot Troms, mens europavei 10 kommer øst fra Sverige og går vestover mot TjeldsundetVesterålen og Lofoten.

Bjerkvik har idrettslag, Bjerkvik IF, med avdelinger for fotballlangrennskiskytingorienteringklatring og mosjon. Stedet har også et aktivt skytterlag, Bjerkvik Skytterlag. I tillegg finnes flere andre lag og foreninger i Bjerkvik, bl.a. Bjerkvik Svømmeklubb

 

Se boliger som ligger cirka 30 minutter kjøring fra Evenes flystasjon (Harstad kommune)
Se tomter som ligger cirka 30 minutter kjøring fra Evenes flystasjon (Harstad kommune)

Harstad har botilbud som ligger fra 25 minutter (Se Sørvik) til cirka 40 minutter unna flystasjonen. Det er en rekke boligprosjekter under oppføring eller planlegging der man kan kjøpe seg inn. Byen har også et velfungerende bruktboligmarked og flere hundre ledige tomter i alle deler av kommunen. 

Narvik, med Narvikfjellet, Nord-Europas råeste skianlegg, i bakgrunnen. Foto: Bjørn Tore Bjørsvik

Se boliger som ligger cirka 40 minutter kjøring fra Evenes flystasjon (Narvik kommune)

Narvik (opprinnelig: Victoriahavn, nordsamisk: Áhkánjárga[5], lulesamisk: Áhkánjárgga, tidligere kvensk: Victorianhamina) er tredje største by og kommune i Nordland – og Nord-Norges syvende største by og kommune – etter folketall. Per 1. januar 2021 er antall innbyggere i tettstedet Narvik 14 015, og i hele kommunen er det ca 22.000 etter sammenslåingen mellom Narvik kommune, Ballangen kommune og deler av Tysfjord kommune.[6][7] Kommunen ligger i Ofoten, og grenser i sørvest til Hamarøy og i nordvest til Evenes. I nord grenser kommunen til Troms og Finnmark fylke, med kommunene Tjeldsund, Gratangen, Lavangen og Bardu. I sørøst grenser kommunen til de to svenske kommunene Kiruna og Gällivare.

I sin utstrekning fra 2020 omfatter Narvik kommune også de tidligere kommunene Ankenes (1884–1974), Ballangen(1925–2019) og deler av Tysfjord (1869–2019).

Bergverk har stått sentralt for området som i dag utgjør Narvik kommune. I det som tidligere utgjorde Ballangen kommune er det spor av bergverk tilbake til 1600-tallet, og utvinning av svovel, kobber, sink og nikkel har gjennom hundreårene satt sitt preg på tettstedet Ballangen og området rundt frem til nedleggelsen av Nikkel og Olivin AS sin produksjon i 2002. Lengst sammenhengende produksjon hadde man ved Bjørkaasens Gruver (1917-1964). I tettstedet Kjøpsvik (tidligere kommunesenter for gamle Tysfjord kommune) utvinner man fortsatt kalkstein til sementproduksjon ved Nordcem sitt anlegg (tidligere Nordland Portland Cementfabrik). Bysenteret Narvik har på sin side fra 1902 fungert som viktigste havn for utskiping av jernmalm fra LKABs gruver i Kiruna på grunn av helårs isfri havn (i motsetning til Bottenvika). Narvik er havnedistriktet som laster nest mest tonnasje i Norge.[8] Sjø, vei og jernbane gjør byen til et distribusjonsknutepunkt for en rekke handelsvarer. Viktig her er Arctic Rail Express; egne godstog via Sverige. Denne jernbaneforbindelsen har også betydning for turisme – enkelt å reise landeveien til bl.a. hovedstedene i Sverige og Finland.

Narvik er en skoleby og liker å kalle seg «teknologihovedstad» i landsdelen. Byen har en rekke videregående skoler, og er også universitetsby fra 1. januar 2016 etter at Høgskolen i Narvik ble en del av UiT – Norges arktiske universitet. men kommunen har en nedgang i folketallet på omkring 2 % per tiår. Fra 1976 til 2017 hadde byen en regional flyplass på Framnes, 2 km fra sentrum.[9] Vegstrekningen til stamruteflyplassen på Evenes er 57 km etter at Hålogalandsbruaåpnet i 2018.[10]

(Wikipedia)